G-SHOCK GA-100B-7AER

139

Out of stock

SPECIFIKAT

Koleksioni: Sport

Periudha e garancisë: 2 vjet

Rezistenca ndaj ujit (M): 200 M

Madhësia e kasës: 51.2 mm

Trashësia e kasës: 16.2 mm

Materiali i rripit: Silikon

 

 • Dritë LED automatike
 • Rezistente ndaj goditjeve
 • Rezistenc magnetike
 • Ora botërore
 • Funksioni i kronometër – 1/1000 sek. – 100 orë
 • Kohëmatësi – 1/1 min. – 24 orë (me përsëritje automatike)
 • 5 alarme ditore
 • Funksioni i shtyrjes
 • Shfaqja e shpejtësisë
 • Kalendari automatik me datën, ditën dhe muajin
 • Formati 12/24 orësh

Historia e origjinës së G-Shock fillon në vitin 1981, kreu i dizajnit të orëve të Casio, inxhinieri Kikuo Ibe, donte të bënte një orë që nuk do të thyhej edhe nëse i binte. Emri G-SHOCK vjen nga qëllimi i Ibe për të krijuar një orë që mund të përballojë goditjen e shkaktuar nga graviteti. Ibe dhe ekipi i tij prej tre inxhinierësh kishin tre kritere projektimi – të quajtura dhjetëshe e trefishtë: duhej të ishte në gjendje të përballonte një rënie prej 10 metrash dhe 10 atmosfera të presionit të ujit, dhe duhej të kishte një jetëgjatësi prej dhjetë vjetësh.

Main Menu

G-SHOCK GA-100B-7AER

139