Si funksionojne orat me solar?

ore me solar preciosa al

Cfare jane orat me solar dhe si funksionojne ato?

Një orë diellore është në fakt një orë kuarci, bateria e së cilës karikohet nga rrezet e diellit. Ora me lëvizje diellore funksionon falë sensorëve të vendosur nën numërues, duke lejuar konvertimin e dritës natyrale ose artificiale në energji elektrike dhe më pas ruajtjen e saj.

Ora diellore ka të gjitha avantazhet e një ore klasike kuarci dhe një orë automatike, pa disavantazhet e tyre.

Si të rikarikoni orën tuaj diellore?

Ora diellore rimbushet duke përdorur rrezet diellore, e cila kap dritën natyrale ose artificiale dhe e shndërron atë në energji elektrike. Koha e karikimit të baterisë ndryshon sipas llojit të dritës:

Në rastin e ekspozimit ndaj dritës natyrore në një ditë me re (10,000Lx), ora diellore do të duhet të karikohet për 20 orë për një rimbushje të plotë.

Në rastin e ekspozimit ndaj dritës natyrale në mot të mirë (100,000Lx), lereni 5 orë për një rimbushje të plotë.

Ekspozimi ne dritën artificiale

Nëse dëshironi të karikoni orën tuaj diellore në një mjedis të ndritshëm (700Lx), por jo të ekspozuar drejtpërdrejt ndaj të paktën 20 cm të një burimi drite, nuk do të jeni në gjendje të ngarkoni plotësisht, pasi fuqia e dritës nuk është mjaft e fortë.

Në rast se ora juaj diellore ekspozohet nën një llambë 30 W në më pak se 20 cm për një rimbushje njëditore, i nevojiten rreth 25 minuta ekspozim.

si karikohen orat me solar preciosa albania

Ndërsa orat me solar rikarikohen më së miri në kushtet e ndriçimit natyror, ato mund të karikohen edhe nëpërmjet disa llojeve të ndriçimit artificial. Megjithese rrezet e diellit do të japin lehtësisht shpejtësinë më të shpejtë të karikimit; disa burime të ndritshme drite të krijuara nga njeriu mund të ofrojnë intensitet të mjaftueshëm për të mbushur ngadalë qelizën diellore.

Orat diellore me solar Tissot T-Touch

Fryma pioniere e Tissot është ajo që çoi në krijimin e orëve me karikim diellor.

Sot, është e para që prezanton një orë me ekran me prekje të mundësuar nga energjia diellore, duke konfirmuar pozicionin e saj si lider në teknologjinë e prodhimit te orave me solar.

Rrezet e dritës në siperfaqen e saj lejojnë të rikarikojë orën dhe të ofrojë funksione thelbësore për përdorim të përditshëm.

E gjithë kjo në një orë moderne dhe dinamike me stil te markes se njohur Tissot.

ora me solar tissot t touch

Main Menu